RUUA
mobilefasebookinstagramm

Зелень, фрукти та ягоди для краси: заготовляємо про запас

Зелень, фрукти та ягоди для краси: заготовляємо про запас

31.07.2019

Поділитися у Facebook

Літня пора – благодатна, адже кількість фруктів, овочів, ягід та пряних трав дозволяє не тільки наїсться вдосталь, але й заготовити про запас. Багато красунь в сезон використовують ті ж ягоди у косметичних процедурах, але при цьому нарікають, що він так недовгий. Спробуємо підготуватися до осені та зими, поки на ринках багато сезонних продуктів.

Заморожування і зберігання

Ягоди, фрукти, зелень – всі ці продукти можна і потрібно заморожувати, оскільки так зберігаються всі вітаміни і оригінальний смак. Отже, запасаємося «городньою» косметикою:

1. Ягоди (смородина, полуниця, малина, журавлина, суниця, аґрус та інші) потрібно відбирати цілі, не м'яті, не переспілі. Їх потрібно промити та викласти на серветки, щоб зайва волога пішла. Сухі ягоди можна скласти в невеликі зіп-пакети й покласти в морозилку. Якщо пакет в наявності тільки великий, рекомендується розкласти ягоди на дошці, щоб вони трохи підхопилися, а тільки після цього зсипати в пакет.

2. Груші, яблука, персики, абрикоси – всі ці плоди заморожуємо часточками. Якщо шкурка у плодів груба, її варто очистити. Для зберігання можна використовувати пакети або одноразові невеликі пластикові контейнери.

3. Помідори. Їх заморожуємо за особливою технологією – необхідно прибрати шкірку, для чого доведеться зробити надріз у плодоніжки, ошпарити, швидко перекласти в крижану воду. Після цієї процедури можна нарізати (якщо помідори великі) або просто так скласти в пакет. Є й інший спосіб: перемолоти їх в пюре, додати пару крапель рослинного масла і налити в невеликі пляшечки.

4. Моркву та гарбуз рекомендується заморожувати тільки після того, як ви натрете їх на тертці.

Правила розморожування продуктів для масок завжди однакові: потрібно заздалегідь вийняти необхідну кількість і залишити відтанути при кімнатній температурі.


Фото: William Felker

Замороження для морсів і ягідних чаїв

Готувати напої можна з неразмороженних ягід. Наприклад, для ягідного чаю можна заздалегідь зробити суміш (в занадто кислі ягоди можна додати трохи цукру або меду) і помістити її в порційні пакети. Тоді вам залишиться лише відкрити пакет, викласти суміш у чашку і залити все окропом.

Стосовно морсів, то ягоди потрібно буде розморозити – рецепти передбачають використання натурального соку. Як правило, ягоди потрібно вийняти з морозильної камери заздалегідь, щоб вони відтанули при кімнатній температурі, після чого їх поміщають у блендер, перетворюючи в пюре. Віджавши сік, ягоди варять з додаванням цукру або меду, а вже після з'єднують з соком.

Замороження – найкорисніший спосіб зберегти все те, чим наділила ягоди, фрукти, зелень і овочі природа. Красу і здоров'я можна підтримувати за допомогою «городньої» косметики - вона доступна, проста в приготуванні, а рецепти, як правило, містять в собі досвід поколінь наших предків.

Фото на обкладинці: Devin Rajaram 
Більше цікавого - на нашому Telegram-каналі




RUUA

Ми працюємо з 9.00 до 21.00

Адреса: пр-т Голосіївський, 60, Київ
(ЖК «Park Avenue»)
ст. метро «Голосіївська»

(050) 420 99 20
(044) 206 04 40

©2018 Beauty Story